Sol och Vår och Brända Tomten

Råbiff

Allt om Mat recept på Råbiff

I början på 70-talet var största nöjet att på fredag- och lördagskvällar, besöka olika discon i Stockholm. Min bästa vän då, Eva, var oftast den snyggaste tjejen på hela discot och killarna flockades runt henne. Men just den här lördagskvällen var det jag som träffade discots snyggaste kille!

Plötsligt stod han bara där framför mig och log mot mig. Jag kände att mitt hjärta bultade. Guuud detta var ju min drömprins! Vi dansade resten av kvällen och när det var dags att gå vandrade vi tillsammans mot tunnelbanan. Världens snyggaste kille höll min hand! Hela dagen hade vårsolen lyst och värmt upp Stockholm. Nu var det sen kväll och det doftade så gott från den sköna vinden som blåste in från Mälaren. Jag gick som på moln!

Väl framme vid tunnelbanan skulle vi skiljas åt. Han tog mitt ansikte i sina händer och sa:

–  Dig vill jag träffa igen! Får jag bjuda dig på Restaurang i morgon?

Jag trodde at jag skulle svimma! Vi bestämde att träffas utanför Brända Tomten kl. 16 nästa dag.

Den natten blev det inte mycket sömn; tänkte på min drömprins och längtade, längtade tills vi skulle ses igen.

Nu var klockan strax före 16 på söndagen. Solen skiner även denna vackra vårdag, och jag står utanför Brända Tomten, denna fina, anrika restaurang vid Stureplan. Jo, jag fick vänta ett tag, men så småningom kommer han mot mig. Han tar mig i sin famn och säger att han är glad att se mig igen. Åhhh detta är min blivande man, tänker jag!

På restaurangen får vi ett mysigt litet bord för oss själva, med tända ljus. Han bjöd flott både förrätt, varmrätt och efterrätt. Minns att vi bland annat åt Lyxig Råbiff med kapris och allt annat gott som hör till. En hel del öl blev det också, framförallt från hans sida.

Jag var lycklig!

Vi sitter länge och pratar och äter men så småningom börjar det bli dags att avrunda och han ber om notan. I väntan på notan kysser han mig på kinden, går på toaletten och därefter såg jag honom aldrig mer….!

3 svar till ”Sol och Vår och Brända Tomten”

  1. IngMarie Jonsson profilbild
    IngMarie Jonsson

    Annika vad fint du skriver. Jag kommer ihåg detta. Vad arga vi var
    Kram Ing- Marie

    Gilla

    1. Tack Ing-Marie! Hahah, ja vi var arga, men idag är jag glad att jag har detta minne och kan skratta åt det!
      Kram

      Gilla

      1. Margareta Magnusson profilbild
        Margareta Magnusson

        Herregud
        Ett trevligt möte att minnas med glädje.

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar