Första mötet

Varför  kan jag inte sova? Det är sent och det är mörkt!  Min syster, i sängen bredvid, har somnat för länge sedan. Våra två sängar står bredvid varandra och i mörkret kan jag se konturen av min syster, som lugnt sover under det mjuka täcket. Jag är fyra år och känner mig trygg och varm här i min säng. Ute är det kallt och det är vinter.

Plötsligt fylls jag av en känsla av att vilja vända mig om i sängen. Men nej, jag ligger stilla och försöker sova. Känslan kommer tillbaka. Nu förnimmer jag även mjuka smekningar på mitt bakhuvud. Men jag fortsätter försöka sova. När till slut någon drar mig i håret för att jag ska vända mig om, så gör jag det.

Vad jag nu får se och uppleva, har jag med mig resten av mitt liv, och minnerna kommer ständigt tillbaka.

Bredvid min säng står en kvinna och tittar på mig. Hon har vita långa kläder på sig. Det lyser om henne. Är det en ängel? Hon vill säga något till mig. Jag blir rädd och jag känner att kvinnan förstår det. Det är som om vi har en själslig kontakt. Kvinnan vill inte skrämma mig, så hon väljer att vända och börja gå bort från min säng – ja, hon svävar faktiskt – bort mot fönstret. Jag följer henne med blicken. Där vid fönstret, upplöses plötsligt kvinnan och försvinner. Jag tänker att det måste ju varit en snögubbe, det är ju vinter ute.

Nu kan jag absolut inte somna, jag är klarvaken. Jag längtar efter min mamma. Jag ställer mig upp i sängen, hoppar över min syster, och springer in i mina föräldrars sovrum. Där kryper jag ner under täcket, bredvid min mamma. Somna gör jag  direkt!

Du ville säga något till mig! Vem var du? En ängel? En ande? En snögubbe? Eller kom du kanske från en annan planet? Det som är svårast att förstå är att du kanske kom från framtiden! Jag får nog aldrig veta svaret. Men en sak är säker, jag har dig med genom hela livet, du finns vid min sida och du följer mig ständigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: