UFO

Sken 1

Ett tag sedan jag skrev något och tycker det är dags igen! Vill därför gärna dela med mig av det som hände mig nyårsnatten:

Nytt år och nyårsnatt! Har skålat in det nya året med bubbel (alkoholfritt). Tänker och hoppas att 2020 ska bli ett bra år precis som de senaste åren varit. Vad mer kan man önska sig? Ja, det skulle ju vara ”fred på jorden”,  då förstås! Och att vi alla ska vara snälla och förstående mot varandra!

Vi äter lite vickning och så småningom är det dags att gå sista promenaden med hunden Pelle.

Jag går ensam ut i den mörka natten med Pelle och promenerar bortåt på vägen. Passerar ett grannhus en bit längre fram. Tydligen har de fest där. Flera personer står ute på den upplysta tomten med glas i händerna och skålar, och skränar lite grann. Jag ropar Gott Nytt År till dem och jag får glada hejarop och önskningar tillbaka om ett gott nytt år.

Jag fortsätter vägen fram och går nu längs den mörka skogen. Plötsligt stannar Pelle upp och står blixtstilla. Han tittar in mot skogen. Jag undrar vad det är han ser eller hör. Det finns ju vildsvin här i skogarna så jag känner mig lite skärrad.

Nu ser jag också! Ett litet ljussken, där vid skogskanten. Nu börjar skenet flytta sig i en spiralrörelse uppåt. Sedan far det iväg i väldig fart och försvinner upp mot himmelen och alldeles strax är ljusskenet borta. Jag står som förlamad kvar en stund och känner snart att jag börjar darra av rädsla.

Jag vänder genast och går tillbaka hem. Funderar på skenet. Var det inte just här som både min son och dotter brukade se konstiga ljussken mörka hösteftermiddagar när de gick denna väg hem från skolan? Vi brukade skoja om att det säkert var UFON.

Jag är ganska skärrad nu och därför snabbar jag på stegen hemåt. Ser att grannen och deras gäster fortfarande är ute och det verkar som om de har väldigt roligt. De pratar och skrattar väldigt gott nu!

Äntligen tillbaka hemma! Alla de andra som inte var med på hundpromenaden sitter i vardagsrummet och småpratar. Jag går in till dem fortfarande mycket skakis. Med mig har jag en flaska bubbel (inte alkoholfritt)!

4 svar till ”UFO”

  1. Wow.. dina historier ger så märkliga och häftiga känslor. Lika roligt varje gång en ny dyker upp i mobilen. Välkommen tillbaka. Ser redan fram emot nästa.

    Gilla

    1. Aaaa tack så jättemycket!

      Gilla

  2. Det är verkligen roligt att läsa dina berättelser! Du skriver så fängslande, med värme och humor.
    Nu ser jag fram emot att få veta,
    när det kommer nytt.
    👍♥️ Kram Kim ( Blekingedäkan)

    Gillad av 1 person

    1. Tack Kim! Kul att du gillar det jag skriver. ❤️

      Gilla

Lämna en kommentar