77 kg, eller?

IMG_3745

Banta har aldrig varit min grej! Visst väger jag väl lite för mycket, för hälsans skull, det måste jag erkänna. För några år sedan hade jag det lite besvärligt här i livet, vilket påverkade min vikt drastiskt. På någon månad rasade jag så där en 15 kg. Dessa kilon har jag så sakteliga nu gått upp igen. Jag väger mig inte så ofta men när jag känner att knäna inte riktigt håller, p g a artros, brukar jag ställa mig på vågen. Så var fallet härom dagen.

Vågen visade 77 kg! Oj, det var ju inte så bra. Blev lite ledsen också.

Vänner har vi i nöd och lust, så jag ringde min bäste vän. Vi pratade om ditt och datt och så där lite i förbifarten nämnde jag min ”nya” vikt.

–   Hade du duschat innan du vägde dig då?

Nej, det hade jag ju inte gjort! Det tänkte jag inte på.

–  Men då kan du ju dra av ett kg för det! Förresten hade du några kläder på dig?

–  Ja, jag hade mina mjukisar och en T-shirt på mig, och underkläder, förstås.

–  Se där ja, där har du ju 1,5 kilo till som du kan dra bort från de 77. Hade du stumporna också på dig?

–  Ja!

–  Men, Annika, svettas inte du ganska mycket om fötterna?

Det var jag ju tvungen att erkänna.

–  Strumpor som sugit upp en massa svett under dagen alltså, sa min vän! Det blir ju ytterligare några hundra gram. Ska vi säga si så där 500 gr? Oh hur var det egentligen med toalettbesök? Var du på toa innan du vägde dig?

Jag var tvungen att känna efter och förstod att jag inte varit på toa sedan i morse. Hade liksom inte hunnit. Naturligtvis gillade inte min vän detta och meddelade att då var det ju ytterligare 0,5 kg.

–  Gjorde du ”grovt” i morse också, frågade han.

I morse hade jag så bråttom, så magen hängde inte riktigt med. Detta var naturligtvis inte bra. Men positivt eftersom min vän tyckte att det är ju ca 1 kg till som finns i mig och inte ska vara där.

Vi pratade vidare om hundpromenaden, träningen med hantlarna, med mera, som jag inte utfört före vägningen. Till slut konstaterade vi att jag allt som allt kunde dra bort 6 kg från de 77 som vågen hade visat.

Det är ju helt fantastiskt, 71 kg. T o m knäna kändes nu helt ok! Vad skulle jag göra utan min bäste vän? Han hjälper mig att överleva i vardagen.

Glöm inte att vårda era vänner där ute!

4 svar till ”77 kg, eller?”

  1. ….Du kan med gott samvete dra bort lite till då du inte klippt håret på länge, säkert inte naglar heller…..å smycken? …. du hade säkert nåt smycke på dig❤️

    Gilla

    1. Se där ja! Det var ju grejer som vi inte tänkte på. Tack för tipset. Mina knän känns nu ännu bättre!

      Gillad av 1 person

  2. En sådan vän vi alla vill ha 😀 Skön en 🙂 Och en eloge för alla coola rubriker, man lockas verkligen 🙂

    Gilla

    1. Ja, han är bäst! Kan verkligen trösta mig i svåra stunder 😅
      Tack tack

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar